Vijesti

Aktualno: 7.8.2017.
Produženje postupka provođenja dubinske analize i postupka za prikupljanje obvezujućih ponuda u procesu dokapitalizacije

Nadzorni odbor Petrokemije d.d. je na sjednici održanoj 5. srpnja 2017. dao suglasnost Upravi za provođenje postupka dubinske analize Petrokemije i otvaranje sobe za pregled podataka sukladno utvrđenim listama podataka i unaprijed potpisanim ugovorima o povjerljivosti podataka. Dubinska analiza bila je predviđena u periodu od 10.7. do 15.8.2017. Nakon završetka procesa dubinskog snimanja zainteresirani investitori trebali su dostaviti obvezujuće ponude sukladno Programu restrukturiranja Petrokemije d.d. – Konkretizacija prijedloga koncepta restrukturiranja dokapitalizacijom uz privatnog investitora koji je sastavni dio dokumentacije u postupku dubinskog snimanja, do 1. rujna 2017.

Više...

Aktualno: 4.8.2017.
Obavijest o pokretanju postrojenja

Tijekom današnjeg dana (4. kolovoza 2017.) započet će s radom Postrojenje za proizvodnju dušične kiseline - 2 u Proizvodnji gnojiva Petrokemije d.d. U vrijeme odvijanja ovih aktivnosti moguća je pojava kratkotrajnog povećanja emisija otpadnih plinova u zrak. Iako se ne očekuje prekoračenje graničnih vrijednosti kvaliteta zraka intenzivno će se nadzirati mjerenjima na postajama lokalne mreže, kao i na državnoj mjernoj postaji Kutina 1. 

Više...

Aktualno: 2.8.2017.
Ministar Ćorić posjetio Petrokemiju

Petrokemiju d.d. posjetio je jučer Tomislav Ćorić, ministar zašite okoliša i energetike, sa suradnicima. Predsjednik Uprave Đuro Popijač i član Uprave Nenad Zečević upoznali su ga s temama vezanim za Rješenje o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša prema kojem je Petrokemija dužna primijeniti 21 tehničko – tehnološko rješenje za 14 proizvodnih pogona i implementaciju svih predviđenih mjera sukladno IPPC direktivi, u cilju postizanja ekoloških standarda.

Više...

Aktualno: 31.7.2017.
Rast prodaje na domaćem i regionalnom tržištu

Nadzorni odbor Petrokemije d.d. razmotrio je u petak rezultate poslovanja u prvih šest mjeseci 2017. godine. Unatoč nepovoljnim uvjetima u užoj i široj gospodarskoj okolini tvrtka je u prvom polugodištu tekuće godine povećala proizvodnju za 4,3 posto i prodaju za 1,5 posto, u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. Povećanje prodaje na domaćem tržištu iznosilo je 13,5 posto, a prodaja u regiji povećana je uz dodatne napore za 29,8 posto, dok je smanjena prodaja na udaljena tržišta zbog visokih troškova transporta i jake konkurencije velikih proizvođača. Petrokemija d.d. odgovorila je u prvom polugodištu 2017. godine s djelomičnim uspjehom izazovima krize niskih cijena mineralnih gnojiva, koja već treću godinu pritišće europske proizvođače, a na lokalnom i regionalnom planu poremećajima koje je u lancu poljoprivrede i proizvodnje hrane otvorila kriza u koncernu Agrokor.

Više...

Aktualno: 18.7.2017.
Novi proizvod PetroBlue

Petrokemija d.d. od ovog tjedna u svom proizvodnom programu ima novi proizvod AdBlue pod trgovačkim nazivom PetroBlue. PetroBlue je aditiv za dizelske motore, 32,5 postotna otopina Uree u demineraliziranoj vodi koja se koristi za redukciju NOx spojeva u ispušnim plinovima dizel motornih vozila opremljenih SCR katalizatorom. Petrokemija d.d. planira biti regionalni lider u proizvodnji AdBlue proizvoda, sukladno standardu ISO 22241. Godišnji proizvodni kapaciteti iznose 50.000 tona, a prodavati će se u rasutom stanju i većim pakiranjima od 200 do 1000 litara, a ako bude interesa, i u manjim pakiranjima do 20 litara. Time Hrvatska dobiva domaćeg licenciranog proizvođača AdBlue otopine i neće više biti ovisna isključivo o uvozu, kao do sada.

Više...


Stranica 1 od 11 Predhodna  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  Sljedeća