Vijesti

Aktualno: 27.8.2015.
Otvoren Sajam šljive Gradačac 2015.

42. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – «Sajam šljive Gradačac 2015.» jučer su u Gradačcu simboličkim presijecanjem vrpce otvorili predsjednik Uprave naše tvrtke Nenad Zečević, premijer Federacije BiH Fadil Novalić i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić. Zečević je u pozdravnom govoru istaknuo važnost tradicije i partnerskog odnosa između Petrokemije d.d. i Sajma šljive, koji traje već 42 godine.
Više...

Aktualno: 25.8.2015.
Petrokemija na sajmu u Gornjoj Radgoni

U subotu je u Gornjoj Radgoni otvorena AGRA, 53. međunarodni poljoprivredno – prehrambeni sajam, na kojem se tradicionalno predstavlja i naša tvrtka. Sajam, koji je ove godine okupio više od 1700 sudionika iz 30 zemalja, otvorio je predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor. Nakon otvorenja članica Uprave Petrokemije d.d. Tamara Pernar na štandu je dočekala i pozdravila slovenskog ministra poljoprivrede, šumarstva i hrane i potpredsjednika Vlade Dejana Židana u pratnji ministra poljoprivrede iz Luksemburga, Fernanda Etgena, koji obnaša dužnost predsjedavajućeg Savjeta za poljoprivredu i ribarstvo EU.
Više...

Aktualno: 21.8.2015.
Obavijest o pokretanju proizvodnje postrojenja

Tijekom današnjeg dana (21. 8. 2015.) početi će s radom Linija 2 Postrojenja za proizvodnju dušične kiseline – 1 u Proizvodnji gnojiva kutinske Petrokemije. U vrijeme odvijanja ovih aktivnosti moguća je pojava kratkotrajnog povećanja emisija otpadnih plinova u zrak. Iako se ne očekuje prekoračenje graničnih vrijednosti, kvaliteta zraka intenzivno će se nadzirati mjerenjima na postajama lokalne mreže, kao i na državnoj mjernoj postaji Kutina 1.
Više...

Aktualno: 14.8.2015.
Obavijest o zaustavljanju proizvodnje Postrojenja Urea

Zbog izvođenja radova, tijekom 15. i 16. kolovoza 2015. započet će se s obustavom rada Postrojenja za proizvodnju Uree u Proizvodnji gnojiva. U vrijeme odvijanja ovih aktivnosti moguća je pojava kratkotrajnog povećanja emisija otpadnih plinova u zrak.
Iako se ne očekuje prekoračenje graničnih vrijednosti, kvaliteta zraka intenzivno će se nadzirati mjerenjima na postajama lokalne mreže, kao i na državnoj mjernoj postaji Kutina 1.
Više...

Aktualno: 30.7.2015.
Polugodišnji rezultati poslovanja

Nadzorni odbor Petrokemije d.d. razmotrio je jučer rezultate poslovanja za prvih šest mjeseci 2015. godine. U tom je razdoblju tvrtka ostvarila ukupne prihode od 1.306,9 milijuna kuna i ukupne rashode od 1.316,2 milijuna kuna te je iskazala pozitivan EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) rezultat u iznosu od 62,9 milijuna kuna, uz gubitak u poslovanju od 9,3 milijuna kuna ili 0,7 % od ukupnih prihoda.
Više...


Stranica 1 od 9 Predhodna  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  Sljedeća