Vijesti

Aktualno: 29.7.2016.
Dobit u poslovanju

Nadzorni odbor Petrokemije d.d. razmotrio je jučer rezultate poslovanja u prvih šest mjeseci 2016. godine. Tvrtka je u prvom polugodištu ostvarila dobit u poslovanju u iznosu od 1,2 milijuna kuna, prvi puta nakon 2011. godine. U istom razdoblju prethodne godine gubitak je iznosio 9,3 milijuna kuna. Pokazatelj EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) je pozitivan u iznosu od 58,6 milijuna kuna.
Više...

Aktualno: 29.7.2016.
Obavijest o pokretanju proizvodnje

Tijekom današnjeg dana (29. srpnja 2016.) započeti će s radom Postrojenje za proizvodnju dušične kiseline – 2 u Proizvodnji gnojiva.
Za vrijeme odvijanja ovih aktivnosti moguća je pojava kratkotrajnog povećanja emisija otpadnih plinova u zrak. Bez obzira što se ne očekuje prekoračenje graničnih vrijednosti kvaliteta zraka pažljivo će se nadzirati mjerenjima na postajama lokalne mreže i na državnoj mjernoj postaji Kutina 1.
Više...

Aktualno: 27.7.2016.
Tehnički premijer posjetio Petrokemiju

Petrokemiju d.d. posjetili su danas tehnički premijer Tihomir Orešković i tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić. Održali su sastanak s članovima Uprave i Nadzornog odbora, nakon čega su se uputili u obilazak postrojenja. Na sastanku je bilo riječi o poslovanju tvrtke i rezultatima restrukturiranja, a tehnički premijer informiran je i o remontu koji je upravo pri kraju, velikoj investiciji koja bi trebala dodatno smanjiti troškove poslovanja.
Više...

Aktualno: 25.7.2016.
Završetak investicije u visokotlačni cjevovod prirodnog plina

Sukladno objavi od 27. lipnja Petrokemija je tijekom srpnja, u cilju poboljšanja energetske učinkovitosti, financirala izgradnju visokotlačnog plinovoda od PMRS Kutina 1 do tvorničkog kruga i dalje do Postrojenja za proizvodnju amonijaka. Investicija, većim dijelom financirana putem Hrvatske banke za obnovu i razvitak iz Programa „Kreditiranje projekata zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije“, uspješno je završena. Započela je opskrba energetskih postrojenja prirodnim plinom iz novog plinovoda.
Više...

Aktualno: 25.7.2016.
Obavijest o pokretanju proizvodnje

Nakon završetka radova u planiranom remontu u start kreću postrojenja za proizvodnju dušične kiseline u Petrokemiji d.d. – danas, 25. srpnja, Dušična kiselina 2 i sutra, 26. srpnja, Dušična kiselina 1.
Za vrijeme starta moguća je pojava kratkotrajnog povećanja emisija otpadnih plinova u zrak.
Bez obzira što se ne očekuje prekoračenje graničnih vrijednosti kvaliteta zraka pažljivo će se nadzirati mjerenjima na postajama lokalne mreže i na državnoj mjernoj postaji Kutina 1.
Više...


Stranica 1 od 11 Predhodna  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  Sljedeća