Vijesti

Aktualno: 14.10.2014.
Suradnja sa školom u Đakovu

Prema planu suradnje sa srednjim poljoprivrednim školama u Hrvatskoj u voćnjaku Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova održali smo Dan Petrokemije. Tom prilikom predstavljeni su rezultati gnojidbenog pokusa na jabukama. Antonia Ferić, učenica 4. razreda, vezano uz ovu temu napisala je i svoj maturalni rad, «Gnojidbeni pokusi jabuka na školskom gospodarstvu Ivandvor 2014». Pokus je bio postavljen na dvije sorte jabuka, Florina i Golden Rush, a ovo je već treća godina kako učenici Srednje strukovne škole Antuna Horvata pišu svoje maturalne radove na temu gnojidbe jabuka. Istodobno se u školskim plastenicima provodi eksperimentalna radionica u kojoj se naša tekuća gnojiva Fertine primjenjuju na cvijeću i povrću.

Više...

Aktualno: 9.10.2014.
Obavijest o pokretanju rada postrojenja

Tijekom sutrašnjeg dana (10. listopada 2014.) s radom će započeti Linija 1 Postrojenja za proizvodnju dušične kiseline – 1 u Proizvodnji gnojiva. U vrijeme odvijanja ovih aktivnosti moguća je  pojava kratkotrajnog povećanja emisija otpadnih plinova u zrak.
Iako se ne očekuje prekoračenje graničnih vrijednosti, kvaliteta zraka će se intenzivno nadzirati mjerenjima na postajama lokalne mreže kao i na državnoj mjernoj postaji Kutina 1.
Više...

Aktualno: 30.9.2014.
Donošenje odluke o provođenju III. kruga dokapitalizacije

Petrokemija d.d. ovim putem obavještava javnost da se prolongira donošenje odluke o provođenju trećeg kruga povećanja temeljnog kapitala do 22. prosinca 2014. kako bi se osiguralo dovoljno vremena za razgovore s potencijalnim financijskim i/ili strateškim partnerima.
Više...

Aktualno: 23.9.2014.
Pokus na jabuci

Dan Petrokemije održali smo u jabučnjaku Srednje gospodarske škole Križevci, a demonstriranje gnojidbe prisutnim je učenicima trećeg razreda fitofarmaceutskog i četvrtog razreda općeg  smjera i njihovim profesorima održala Višnja Mikoč, specijalistica za primjenu gnojiva u našoj tvrtki. Učenici su obavili i berbu, a agrotehnologiju i brigu oko pokusa osim učenika vodio je voditelj praktikuma Gordan Bužić, dipl.ing.agr.
Više...

Poslovanje: 19.9.2014.
Suradnja s Pioneer sjeme d.o.o.

U utorak i četvrtak su u Sarvašu kod Osijeka održani dani polja kukuruza gdje je Pioneer predstavio svoje hibride kukuruza, a Petrokemija različite gnojidbe na osnovu agrokemijske analize tla. Petrokemija d.d. partner je Pioneeru u projektu Portfolio – pokaznih farmi i projektu analize tla i preporuka gnojidbe za članove Pioneer farmer kluba. Kako je istaknuo predstavnik Pioneera, «za suradnju s Petrokemijom odlučili su se jer znaju koliko je, uz dobre hibride, u poljoprivrednoj proizvodnji važna i gnojidba». Rukovoditeljica Marketinga i komunikacija u našoj tvrtki, Gordana Jugović, također je naglasila dobrobiti ispravne agrotehnike, odnosno prednosti gnojidbe na temelju analize tla i preporuke gnojidbe prilagođene rezultatima analize.
Više...


Stranica 1 od 9 Predhodna  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  Sljedeća