Vijesti

Aktualno: 28.4.2017.
Dobit u prvom tromjesečju 11,1 milijun kuna

Nadzorni odbor Petrokemije d.d. jučer je razmotrio financijske rezultate tvrtke u prva tri mjeseca 2017. godine. U tom je razdoblju Petrokemija d.d. ostvarila ukupne prihode od 618 milijuna kuna, ukupne rashode od 606,9 milijuna kuna, te je iskazala dobit u poslovanju od 11,1 milijun kuna ili 1,8 posto od ukupnih prihoda. U istom razdoblju prethodne godine gubitak je iznosio 6,6 milijuna kuna, što ukazuje na pozitivan pomak u poslovanju od 17,7 milijuna kuna. To je prvi pozitivan financijski rezultat, od 2011. godine, iskazan za prvo tromjesečje poslovne godine.
Više...

Aktualno: 26.4.2017.
Posjet studenata iz Slavonskog Broda

Našu tvrtku posjetili su studenti druge godine stručnog studija strojarstva Veleučilišta u Slavonskom Brodu pod vodstvom profesora Ivice Lackovića, Marka Katinića, Marije Stoić i prodekana za razvoj i stručni rad Mladena Bošnjakovića. Njih tridesetak obišli su postrojenje Amonijak, radionicu strojnog održavanja i ispitnu stanicu za sigurnosne ventile gdje im je prikazan cijeli postupak od dolaska do izlaska ventila s ispitne stanice. Budući da su studenti imali priliku na konkretnim primjerima vidjeti kako se neki problemi rješavaju, a o čemu uče u sklopu vježbi iz kolegija Održavanje postrojenja kod prof. Katinića, zajednički zaključak je da su ovakvi obilasci uistinu korisni za usvajanje gradiva. Također, sve je manje tvrtki u Hrvatskoj gdje se ovakvi primjeri mogu vidjeti uživo pa su studenti iskoristili priliku i raspitali se o svemu što ih zanima. 
Više...

Aktualno: 14.4.2017.
Nadzorni odbor usvojio revidirane financijske izvještaje

Nadzorni odbor Petrokemije d.d. na svojoj je jučerašnjoj sjednici razmotrio i usvojio revidirane financijske izvještaje tvrtke za 2016. godinu, te su oni danas javno objavljeni na internetskim stranicama Zagrebačke burze i Petrokemije. Istaknuto je kako je neovisna revizorska kuća potvrdila prethodno objavljena nerevidirana godišnja izvješća o poslovanju Petrokemije d.d. i Grupe Petrokemija.
Više...

Aktualno: 11.4.2017.
Održana vježba "Kutina 2017"

U petak je u gradu Kutini u organizaciji Civilne zaštite održana vježba zaštite i spašavanja pod nazivom «Kutina 2017.», s ciljem podizanja operativne razine snaga civilne zaštite i sagledavanja mogućnosti reagiranja na krizne situacije uslijed incidenta na postrojenjima Petrokemije d.d. U vježbi je simulirano propuštanje amonijaka na Skladištu amonijaka i proboj tekućeg amonijaka na cjevovodu iza ventila br. 13, južno od postrojenja DUKI 1, s ciljem ispitivanja koordiniranosti sustava zaštite u gradu i službi zaštite u našoj tvrtki. 
Više...

Aktualno: 7.4.2017.
Nastavak rada postrojenja

Proizvodna postrojenja Petrokemije d.d. vraćaju se u punu proizvodnju nakon uspješnog dogovora s dobavljačem prirodnog plina Prvo plinarsko društvo d.o.o. o nastavku isporuke prirodnog plina.
Više...


Stranica 1 od 10 Predhodna  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  Sljedeća