Vijesti

Aktualno: 26.11.2015.
Petrokemiju posjetio Jacob Hansen

Petrokemiju d.d. posjetio je ovaj tjedan Jacob Hansen, generalni direktor Fertilizers Europe, organizacije koja okuplja vodeće proizvođače mineralnih gnojiva na našem kontinentu. Predsjednik Uprave Nenad Zečević upoznao ga je sa stanjem u tvrtki, nakon čega je gost iz Belgije okupljenima ukratko predstavio članice koje su sastavni dio Fertilizers Europe. Osvrnuo se i na pripremu nove regulative koja će promijeniti europski zakon o gnojivima, govorio je o emisijama CO2 i N2O, kao i odborima i o načinu funkcioniranja ove organizacije. 
Više...

Aktualno: 24.11.2015.
Obavijest o pokretanju postrojenja

Tijekom današnjeg dana (24. studenoga 2015.) započeti će s radom Linija 1 Postrojenja za proizvodnju dušične kiseline - 1 u Proizvodnji gnojiva. U vrijeme odvijanja ovih aktivnosti moguća je pojava kratkotrajnog povećanja emisija otpadnih plinova u zrak. Iako se ne očekuje prekoračenje graničnih vrijednosti kvaliteta zraka intenzivno će se nadzirati mjerenjima na postajama lokalne mreže kao i na državnoj mjernoj postaji Kutina 1.  

Više...

Aktualno: 28.10.2015.
Nadzorni odbor razmotrio rezultate poslovanja

Nadzorni odbor Petrokemije d.d. razmotrio je jučer rezultate poslovanja u prvih devet mjeseci ove godine. U tom je razdoblju tvrtka ostvarila ukupne prihode od 1.920,1 milijun kuna, ukupne rashode od 1.971,9 milijuna kuna, te iskazala gubitak u poslovanju od 51,8 milijuna kuna ili 2,7 % od ukupnih prihoda. U istom razdoblju prošle godine gubitak je iznosio 286,8 milijuna kuna, što ukazuje na pozitivan pomak u financijskom rezultatu. Pokazatelj EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) je pozitivan u iznosu od 56,5 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine bio negativan u iznosu od 177,1 milijun kuna.
Više...

Aktualno: 27.10.2015.
Ministri Vrdoljak i Lalovac posjetili Petrokemiju

Našu tvrtku jučer su posjetili ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i ministar financija Boris Lalovac. Nakon sastanka s Upravom i Nadzornim odborom ministar Vrdoljak je istaknuo da je Vlada RH u ovom mandatu spasila Petrokemiju i mnoge druge brendove hrvatske industrije. «Mislim da ćemo i s ovim što smo danas razgovarali s Upravom Petrokemije i s mjerama koje ćemo napraviti u novoj Vladi sigurno imati jaku petrokemijsku regionalnu tvrtku koja neće dozvoliti da pada u svojim udjelima na tržištima regije», kazao je Vrdoljak.
Više...

Aktualno: 26.10.2015.
Informacija o završenom Javnom pozivu

Nastavno na javno objavljeni Poziv na iskazivanje indikativnog interesa za upisom novih redovnih dionica društva Petrokemija d.d. Društvo je do roka iskazanog u Pozivu, 23. listopada 2015. g. u 14,00 sati, zaprimilo izjave o namjeri upisa novih redovnih dionica od zainteresiranih ponuđača. Izjave o namjeri upisa novih redovnih dionica će nakon obrade biti prezentirane Nadzornom odboru Društva, a o daljnjim koracima izvijestit ćemo javnost.  
Više...


Stranica 1 od 9 Predhodna  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  Sljedeća