Vijesti

Aktualno: 19.5.2015.
Posjet studenata iz Slavonskog Broda

Našu tvrtku posjetili su studenti stručnog studija strojarstva Veleučilišta u Slavonskom Brodu pod vodstvom profesora Ivice Lackovića i prodekana za razvoj i stručni rad Mladena Bošnjakovića. Program obilaska prilagođen njihovoj struci i školskom gradivu pripremio je Marko Katinić, inženjer za rotacijsku opremu u Petrokemiji d.d., koji smatra kako su ovakve posjete vrlo korisne za studente jer im omogućavaju usvajanje dodatnih i korisnih znanja. Studenti iz Slavonskog Broda prvo su posjetili postrojenje Amonijak gdje im je o opremi i održavanju iste govorio upravitelj Dejan Mudrić te Energanu čiju je opremu predstavio upravitelj Ile Bagarić.
Više...

Aktualno: 14.5.2015.
Dan Petrokemije na Novosadskom sajmu

U utorak je u Novom Sadu, u okviru 82. međunarodnog Poljoprivrednog sajma koji se održava od 9. do 15. svibnja, organiziran Dan Petrokemije. Mirela Trdenić, voditeljica Primjene, tom je prilikom kupcima i poslovnim partnerima iz Srbije predstavila našu tvrtku i nove proizvode koje nudimo tržištu, prije svih NPK(S) 15-15-15 (3) i PETROKEMIJas.
Više...

Aktualno: 4.5.2015.
Najava Glavne skupštine

Glavna skupština društva Petrokemije d.d. održat će se 12. lipnja 2015. s početkom u 12 sati. Na Glavnoj skupštini imaju pravo sudjelovati i glasati svi dioničari Društva, ako Upravi Društva pisanim putem prijave svoje sudjelovanje do 5. lipnja 2015. godine. Ostale informacije možete pronaći na web stranici tvrtke u rubrici Investitori.
Više...

Aktualno: 30.4.2015.
Rezultati poslovanja u prva tri mjeseca

Nadzorni odbor Petrokemije d.d. razmotrio je danas rezultate poslovanja u prva tri mjeseca 2015. godine. U tom je razdoblju tvrtka ostvarila ukupne prihode od 699,8 milijuna kuna i ukupne rashode od 715,7 milijuna kuna, te iskazala pozitivan EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) rezultat u iznosu od 27,2 milijuna kuna, uz gubitak u poslovanju od 15,9 milijuna kuna ili 2,3 posto od ukupnih prihoda. Pri tome treba istaknuti da je po prvi puta od 2011. iskazana dobit iz poslovnih odnosa od 3,9 milijuna kuna, a gubitak je nastao zbog visokih troškova kamata na kratkoročni dug i tečajnih razlika uzrokovanih rastom tečaja USD.
Na tromjesečnoj razini ukupni prihodi veći su za 17,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, dok su ukupni rashodi veći za 9 posto. U odnosu na isto razdoblje prethodne godine gubitak je smanjen za 44,7 milijuna kuna, a u odnosu na zadnje tromjesečje 2014. za 58 milijuna kuna.
Više...

Aktualno: 26.3.2015.
Novi proizvod Petrokemije d.d.

Petrokemija d.d. ovih je dana uspješno proizvela probne količine novog proizvoda  granuliranog amonijevog - sulfata, što je jedan od temelja revidiranog Programa restrukturiranja i financijske konsolidacije 2015. - 2019.  koji je predstavila nova Uprava tvrtke.
Granulirani amonijev - sulfat pogodan je za sve poljoprivredne kulture, a posebno za one koje imaju veće zahtjeve za sumporom kao što su uljana repica, krumpir, duhan, vinova loza i druge.

Više...


Stranica 1 od 9 Predhodna  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  Sljedeća