Vijesti

Aktualno: 30.10.2014.
Nadzorni odbor razmotrio rezultate poslovanja

Nadzorni odbor Petrokemije d.d. na svojoj je jučerašnjoj sjednici razmotrio rezultate poslovanja tvrtke u prvih devet mjeseci 2014. godine. U tom je razdoblju Petrokemija d.d. ostvarila ukupne prihode od 1.616,5 milijuna kuna, ukupne rashode od 1.903,3 milijuna kuna, te je iskazala gubitak u poslovanju od 286,8 milijuna kuna, ili 17,7 posto od ukupnih prihoda. Pri tome treba istaknuti da se od 286,8 milijuna kuna gubitka, 100,5 milijuna kuna odnosi na troškove za isplatu poticajnih otpremnina.
Više...

Aktualno: 27.10.2014.
Gnojidbeni pokus na ukrasnom bilju

U suradnji sa Srednjom školom Arboretum Opeka iz Marčana postavili smo gnojidbeni pokus na ukrasnom bilju, Tuji Smaragd i Tuji Berckman. Pokus je postavljen u rasadniku škole na tujama u loncu i tujama na otvorenom, a cilj nam je bio vidjeti utjecaj primjene folijarnih gnojiva na boju i visinu biljaka.
Više...

Aktualno: 14.10.2014.
Suradnja sa školom u Đakovu

Prema planu suradnje sa srednjim poljoprivrednim školama u Hrvatskoj u voćnjaku Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova održali smo Dan Petrokemije. Tom prilikom predstavljeni su rezultati gnojidbenog pokusa na jabukama. Antonia Ferić, učenica 4. razreda, vezano uz ovu temu napisala je i svoj maturalni rad, «Gnojidbeni pokusi jabuka na školskom gospodarstvu Ivandvor 2014». Pokus je bio postavljen na dvije sorte jabuka, Florina i Golden Rush, a ovo je već treća godina kako učenici Srednje strukovne škole Antuna Horvata pišu svoje maturalne radove na temu gnojidbe jabuka. Istodobno se u školskim plastenicima provodi eksperimentalna radionica u kojoj se naša tekuća gnojiva Fertine primjenjuju na cvijeću i povrću.

Više...

Aktualno: 9.10.2014.
Obavijest o pokretanju rada postrojenja

Tijekom sutrašnjeg dana (10. listopada 2014.) s radom će započeti Linija 1 Postrojenja za proizvodnju dušične kiseline – 1 u Proizvodnji gnojiva. U vrijeme odvijanja ovih aktivnosti moguća je  pojava kratkotrajnog povećanja emisija otpadnih plinova u zrak.
Iako se ne očekuje prekoračenje graničnih vrijednosti, kvaliteta zraka će se intenzivno nadzirati mjerenjima na postajama lokalne mreže kao i na državnoj mjernoj postaji Kutina 1.
Više...

Aktualno: 30.9.2014.
Donošenje odluke o provođenju III. kruga dokapitalizacije

Petrokemija d.d. ovim putem obavještava javnost da se prolongira donošenje odluke o provođenju trećeg kruga povećanja temeljnog kapitala do 22. prosinca 2014. kako bi se osiguralo dovoljno vremena za razgovore s potencijalnim financijskim i/ili strateškim partnerima.
Više...


Stranica 1 od 9 Predhodna  [1]  [2]  [3]  [4]  [5]  [6]  Sljedeća